sábado, 28 de noviembre de 2009

Visita a Joan XXIII





El dijous dia 19 de novemnbre vam anar al institut Joan XXIII, aquesta institut és un institut peculiar ja que anexat a ell trobem el CETI, centre de tecnòlogies Ituarte. L'institud Joan XXIIIés una institució " privada promolgada pels jesuïtes amb la finalitat d'oferir activitats de formació. És una institució que vol està molt arrelada a la gent del barri. Pel que fa el CETI es va forma després de que molt a prop de l'institud es construís un esportiu, això va ser degut a que el centre tenia una piscina on tothom aprenia a nedar però com que es va contruir el poliesportiu ja ningú l'utilitzava tan com aleshores, així que van decidir donar-li un altre us perquè pogués ser més utilitzat. Així que van tenir en compte la importància de les noves tecòlogies i la rellevància que estaven adquirint constuint el CETI.
Pel que fa al caràcter pròpi del centre tenen 4 logotips:





  1. Aprendre a apendre


  2. Aprendre a ser


  3. Aprendre a conèixer


  4. Apendre a conviure


L'institut imparteix classes a Educació infantil, primària, Eso, Batxillerat , Cicles, cursos d'accés de grau mitjà a superior i PQPI de lampisteria.



L'isntitut està associat a altres instituts com l'institut Lassalle i uniersitats com la universitat Blanquerna; també està associat a la UNESCO ( relacions internacionals) això permet l'intercannvi d'alumnes cap a d'altres països i revuda d'alumnes extrangers.



Pel que fa al CETI aquest centre de tecnòlogies va néixer l'any 1925 i tal com ja he dit anteriorment va ser construït després de la construcció del esportiu aprop del centre, per tant, van utilitzar l'espai de la piscina per fer-lo. En aquest espai podem trobar aules de formació per a la gent gran aquestes estan fetes amb la idea de que quan els avis van a buscar els nens a l'escola vagin una estona abans i aprenguin coses sobre les noves tecnòlogies. També trobem aules involucrades amb el projecte dona , aquest projecte té l'objectiu de donar educació a les dones que han sigut sempre " dones de la casa" i ara es volen introduir en el món laboral. També podem trobar-hi aules d'estudi empreserial , una aula on hi ha un estudi de radio i un espai per al catering aqui trobem una zona wifi.



Pel que fa la sortida va ser interessant ja que hi han pocs instituts que tinguin associats un centre de noves tecnòlogies. Al arribar al Joan XXIII al principi de tot ens van fer una conferència explicant-nos que es el joan d'Austria els projectes que té els estudis que ofereix i també que és el CETI la seva formació, etc. Al acabar la xerrada ens an dividir en dos grups un que va anar a eure les aules d'infantil i la manera com els professors amb els seus alumnes i les intal·lacions que tenen i un altre grup que va anar a veure les intal·lacions i organització del centre CETI. Finalment he de dir que, que vaig trobar molt interessant el centre CETI i també em a agrada molt poder veure com es treballar a les aules d'infantil i poder obserar i com és la convivència i eduacació amb els nens d'infatil, ja que jo encara no he pogut treballar en cap guarderia i em a agradar poder-ho obsrar i relacionar-ho amb un possible futur pròxim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario