viernes, 20 de noviembre de 2009

Seminari

La setmana passada a seminari vam veure la película de Billiy Elliot. És una pel·licula ambientada en l'any 1984 a Anglaterra, durant aquests periode es dona a terme una baga de miners del Nord d'Anglaterra, i hi ha un munt d'enforntaments entre miners i la policia deguts a les manifestacions que es desenvolupen. Un d'aquests miners, és el pare d'un nen que esta molt interessat que el seu fill boxegi. A ell ( el nen) però no li interessa massa aquest esport. Un dia, al gimnas es fixa amb les nenes que ballen ballet i el comença a pràctica"aquest esport". Quan el seu pare s'adona de que practica aquest tipus d'activitat tan poc masculina, l'obliga a abandonar les classes . Però el nen, que es diu Billy, li agrada molt ballar i d'amagat segueix practicant amb la seva professora. La seva professora com que veu que té un gran talent el prepararà perquè faci una prova d'accés molt important a una escola de ball que es troba a Londres. Ella li haurà d'anar a explicar al pare que al principi mostrarà una actitud bastant negativa, però al final al veure que allò és el que el seu fill desitja més i que té talent el recolzarà. Billy Elliot aconseguirà passar les probes de selecció i estudiar a l'escola de dansa.

El dijous vam comentar la película fent un debat, vam comentar el següent:
A la pel·lícula ens caldria distingir: el problema de sexe ( part física de la persona) com el que trobem que te un amic del Billy Elliot , el Mike, ja que li atreun altres nois, es homosexual. Mentre que Billy Elliot tenia un problema de genere, és a dir, li agradaba ballar una activitat que normalment en la nostra societat practiquen les noies.
Actualment, en la nostra societat, a causa de tontos prejudicis ja propis de la societat en la que vivim, si fas alguna activitat diferent a la que pertany al teu sexe. Per exemple, si estudies en un ambit que no estudia la majorioa del teu sexe, es possible que pateixis una descriminacio de genere, com passa als nois que estudient Educació Infantil, els resultarà més dificil trobar feina. En aquest ambit els mitjans de comunicació iflueixen molt segons el sexe: quan veiem un anunci que anuncia barbies o juguines per nenes, tot és molt bonic i de color rosa. En canvi, quan anunciem una joguina per nens volen donar un caire violent, el color que associem als nen sera el gris.
Amb les pràctiques docents actuals no hi ha massa diferènciació de gènere en relació als nens. Cada cop més els nens i nenes juguen amb les mateixes joquines. S'intenta evitar aquests tontos perjudicis i cada cop mes els nens i nenes es relacionen mes.
En definitiva, Billy Elliot, es una bona pel·licula per poder diferenciar entre el problema de genere i de sexe i poder-lo treballar i plantejar en l'ambit de l'actual societat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario