miércoles, 28 de octubre de 2009

Classe de seminari dimarts 20

El passat dimarts 20 d'octubre a la sessió de seminari vam entregar el treball d'educaió i vida quotidiana. Vam llegir una noticia que tractava de que els professors no podien ni dur texans ni piercings ni tatuatgs a les escoles;per ensenyar al colegi anglès s'havia d'anar vestit amb tratje .
Vam estar debaten sobre aquest tema. Però, personalment, crec que anar vestit o no amb tratje depèn del colegi on ensenyes i de la norma que tingui aquest. Per exemple, si es tracta d'un colegi privat o concertat on els alumnes han d'anar vestits amb uniforme trobo apropiat que els professors també hagin d'anar amb tratge; si en canvi, es tracta d'un col·legi laic i públic on els alumnes poden anar vestits com els hi sembli de forma mínimament descents trobaria apsurd que els professors haguessin d'anar amb tratage.
En aquest semninari també vam llegir un conte: la Gesica ens va llegir el conte de la caputxeta vermella, que tothom ja coneixia.
Amb aquesta activitat el que es pretén és perdre la vergonya i saber llegir corretament en veu alta posar-te en el paper dels personatges etc.

miércoles, 21 de octubre de 2009

Blogs i wikis

  1. Blogs: llocs webs periodicament actualitzats que recopila periodicament textos o articles de un o varis autors. Aquest lloc web també pot ser un mitjà de comunicació per donar forma a les teves idees i aquestes es poden públicar i compartir amb altra gent a través d'una entrada; aqueste es queden penjades amb ordre cronològic iners al conjunt d'enmtrades que formen el blog.

    El blog està compost de dierses parts:
  2. Blogroll o llista de blogs: Es tracta d'una etiqueta que fa d'enllaç amb d'altres blogs que coneixem
  3. Comentaris: Els comentaris d'un blog serveixen per manteni una comunició externa amb els visitants.
  4. Enllaç permanent o permalink: El blog està bassat en un seguit d'articles els quals trobem en pàgines independents i amb una direcció específica per poder enllaçar-la i accedir amb facilitat.
  5. Etiquetes i categories : Les etiquetes són elements que faciliten l'organització del contingut.
  6. Plugin o widget: Són els elements que ens amplien les possiblitats pròpies d'una plataforma ; des de un modul que ens pot mostrar els posts més llegits a un blog de notes.
  7. Post: article del blog.

Wikis:

Pàgines web on pots posar i afegir informació és únicament una pàgina web. Aquesta pàgina és pràctica ja que la informació està en un únic lloc.

Parts del wiki:

Notificame: Pots demanar que et nptifiqui els diversos canvis.

Wikispaces: serveix per crear i tenir un wiki

Discusion: Serveix per fer comentaris

Historia : Part de la pàgina que et mostra els diversos usuaris que té.

Pàgina: Pàgina principal

Home: Serveix per editar un misatge.

Diferencies entre blogs i wikis:

Blogs:

  1. No tenen menus s'etiqueten.
  2. Podem afegir comentaris(intervenció externa)
  3. És millor a l'hora d'apendre a fer servir una pàgina web. És millor per a l'aprenentatge.
  4. Estàtica : Les entrades es poden revisar i modificar però estan configurades coma trextos autònoms.
  5. Temporal: Les entrades es col.loquen en ordre cronòlogic però invers; cada entrada del blog té una data.( Primer minuts i després hotres).
  6. Personal: La pàgina es d'àmbit més personal.

Wikis:

  1. No es fan comentaris ja que tu pots fer els canvis directament
  2. Per fer creacions col.lectives és millor.
  3. Són pàgines web on tu pots fer intervencions i afegir informació.
  4. Són unes pàgines web dinàmiques: Els continguts sempre es van enrriquinamb noves aportacions.¨
  5. És intemporal: Pateix modificacions al llarg del temps.Segons el contingut hi haurà pàgines diferents.
  6. Intervenció externa: Els wikis la relació es produeix en l'edició cada usuari pot afegir informació.
  7. Impersonal: La pàgina és més informativa (d'àmbit d'interès general).

sábado, 10 de octubre de 2009

Apunts de les TIC

RSS: acrònim anglès( reallysimple syndication) es pot traduir com a" canal de difusió digital". RSS és un mecanisme tecnòlogic que ens facilita esta al dia de les nostres webs més visitadesi així no hem de comprobar periodicament si hi han novetats. El que hauriem de fer és seleccionar les fonts i aquestes fonts ens enviaran avissosd'actualització de l'usuari.

CodiQR:(Quick Response Barcode) és un sistema per emagatzemar informació a base d'uns puts o codi de barres bidimensional;escaracteritza per els tres quadrats que es troben en els cantons i que permeten detectar la posició del codi lector. Va ser creat per la companyia japonesa ( Dono Wave)al 1994. actualment,ha sortit un sofward per telefons mobils que permet la descodificació d'aquest codi.

Widget: Petita aplicació o programma usualment presentat en arxius o fitxers petits que són executats per un motor de widgets. Alguns dels seus objesctius són: donar fàcil accés funcions freqüentement usadesi proveïr d'informació visual. Els widgets d'escriptori també é coneixen com a gadgets.

Hipertext: És un conjunt de relacions que s'estableixen entre diferents pàgnes web que s'entrellacen per mitjà de nusos, que entre ells qcaben formant una xarxa. Es tracta que dins la pàgina web hi ha diferents hipervincles que amplien diverses informacions , obrint una pàgina dins d'aquesta una altra i dins una altra.

Hipermèdia: És el mateix que un hipertext però amb la intervenció d'imatges , sons i audicions visuals que son les que creen hipervincles.

URL: "Uniform Resource Locator" localitzador uniforme de recursos. Secuència de caracters d'acord amb un format estandard que s'utilitza per anomenar recursos com documets i imatges d'interent per la seva localització.

Hipertext:És un conjunt de relacions que s'estableixen per mitjà de nusos, que entre ells acaben formant una xarxa. Es tracta que yn cop dins la pàgina web hi ha diferents hipervicles que amplien diverses informacions, obrint una pàgina i dins d'aquesta una altra i una altra.

Hipermedia: És el mateix que hipertext però hi ha la intervenció d'imatges, sons, i audio visuals que són les que creen hipervincles.

Google: És un buscador, cercador de webs, que permet fer una cerca més avançadai precisa perquè obtinguem els resultats que realment busquem. Cal apendre a seleccionar, buscar, cerca, etc. També disposa d'un traductor.

La informació és certa a la world wide web? : Per saber si la informació de la world wide web és certa hem de para atenció a la web que busquem, l'autor i és recomanable comparar-la per contrastar la informació .

On és guarden les webs que ens interessen?: Les webs que ens interessen les guardem al historial i a favoritos. Favoritos ens mostra el problema que la informació que guardem només queda registrada en el PG on el guardem i no podem consultar les qebs d'inetrés des d'un altre ordinador. Una de les solucions es gurdarnos adreces al Google.

Fox Tap: sereix per eure totes les pastanyes que tenim obertes en una pantalla .

Firefox: És un programma d'ordinador ( navegador) a travé del qual podem accedir a pàgines web . Aquest és un sofward lliure al qual fan comunitats de gent i és gratuït.

Internet Explorer: Serveix per navegar per world guide web. Aquest és un softward propietari de windows això fa que s'hagi de pagar.

Web 1.0: És una web úniucament de lectura estàtica, els usuaris no poden interactuar per mitja de comentaris, cites ni res semblant. Està limitada al que les empreses i editors que la controlen paguen a la pàgina.

Web 2.0: Web on els lectors també poden ser editors , els propis usuaris són els que creen i organitzen el continguti això fa que sigui una web social. També s'ha de dir que intervenen diferents xats.

Delicious: Lloc web on es pot guardar, documets i etiquetar les seves adreces preferides online.

Meneame: Lloc web on es pot penjar noticies penjades als blogs, diaris, revistesi poden ser comentades per a altres usuaris a la vegada que s'et guarden totes les altres pàgines del teu registre personal.





miércoles, 7 de octubre de 2009

El que em anat fent a les sessions de seminari

Fa dues semanes vam iniciar les sessions de seminari.
En les primeres sessions ens van explicar què haviem de fer en el seminari i ens varen posar diversos treballs: Un d'escoltar els sons que sentim a casa i/ o venint cap a la universitat i descriure-ls, un d' explicar una noticia, un d'explicar i llegir un conte i un altre de llegir un llibre i a partir d'aquest fer un treball.
Tamé cal dir que en els seminaris que em anat fent em anat comentant temes que ens precupen i que ens costen, com per exemple: la assignatura de les TIC que ens costa bastant a tots; com que es va veure que anavem una mica perduts amb el tema d'informàtica vam decidir fer una classe a una aula d'informàtica per tal de que ens ensenyesin com anava el blink etc.

Finalment, he de dir, que ahir varem tornar a fer una sessió de seminari on dues companyes varen presentar una noticia : es tractava d'una mestra que havia pegat i maltractat amb abús psicològic als seus alumnes de 9 i 10 anys . Varem parlar de si aquesta mestra hauria o no de tornar a impartir classes després d'haver complert la condemna, una multa i una estada a la presó de 2 anys. La sessió va acabar amb un joc el qual es tractava de reproduir l'escena on els pares , alumnes, professors i director s'havien reunït per parlar del tema de maltractaments . Uns haviem de ser els que defensavem a la mestra i els altres els pares, a mi em va tocar defensar a la mestra, encara que m'hagués agradat més l'altre paper( el dels pares ) m'ho vaig passar molt bé.

lunes, 5 de octubre de 2009

Vídeo Interactivitat

1-Ordinadors: Són màquines que serveixen per fer càlculs i per comunicar-nos.

2-Ted Nelson: Als anys 60 va inventar una xarxa semblant a internert anomenada "xanadu"; també va ser pioner en emprar els conceptes hipertext i hipermedia.

3-Douglas Engelbart: Als anys 70 va inventar el ratolí


Edu3.cat

domingo, 4 de octubre de 2009

Itencions del blog

Sóc la Laura Figueres Volart alumne de primer any en el grau d'educació infantil de la universitat Blanquerna. He fet aquest blog d'àmbit educatiu per tal de intercanviar informació amb els professors, per fer comentaris de les classes que anem fent al llarg del curs, per presentar treballs etc.